За Глобалните мостови

Ние создаваме и мобилизираме глобална мрежа на здравствени работници и организации за да унапредат дијагноза и третман базирани на докази и се залагаме за ефективна здравствена политика.

Цели

Изградете врски

Воспоставете врски и создадете можности за споделување експертиза за третман и застапување меѓу членовите на мрежата во и низ регионите.

Обезбедете обука

Обезбедете најсовремена обука заснована на докази за дијагноза, третман и застапување на членовите на мрежата.

Поддршка за ефективна здравствена политика

Олеснување на имплементацијата на Член 14 од ФКТС во секоја нација (третман за зависност од тутун).

Обезбедете одржливост

Обезбедете долгорочна одржливост на иницијативата и нејзините програми.

нашата мрежа

Воспоставете врски и создадете можности за споделување експертиза за третман и застапување меѓу членовите на мрежата во и низ регионите.

Извештај за пресвртницата на Глобални мостови

Сеопфатен извештај за работата на Глобал мостови во третманот на зависност од тутун во текот на првата деценија со лидерско писмо, постигнувања на членовите на мрежата, награди, проекти за грантови и многу повеќе.

превземи
Карта со точки за сите проекти Глобални мостови се вклучени низ целиот свет.

Придобивки од членство

  • Глобални мостови е форум за високи лидери да се поврзат со практичари од средината на кариерата и од раната кариера.
  • 47% од нашата мрежа има воспоставено односи преку Глобални мостови што инаку не би ги имале.
  • Глобалните мостови ги поврзуваат колегите едни со други и со национални, регионални и глобални лидерски организации во својата област.
  • Глобалните мостови е дистрибуирана, а не централизирана мрежа: Нашите организации -членки комуницираат една со друга исто како и со централното раководство на Глобалните мостови.

Лидерство на програмата

ДТТ

Tayеј Тејлор Хејс, Д -р

Чаир, Глобални мостови

Експертиза

Интерна медицина кај Mayo Clinic

Определување на кариерата

Зависност и третман на тутун, вклучувајќи фармаколошки и бихевиористички терапии, едукација и истражување.

Амилоидоза
Антимикробна управа
Онкологија
ДТТ

Кејти Кемпер, МБА, PMP

Извршен директор, Глобални мостови

Експертиза

Меѓународна програма за лидерство на Mayo Clinic

Определување на кариерата

Развивање и поддршка на глобалните иницијативи за јавно здравје во профитниот и непрофитниот сектор.

ДТТ

Д -р Томас J.. Глин

Експерт советник

Експертиза

Меѓународна политика за тутун на Универзитетот Стенфорд

Определување на кариерата

Поддршка за превенција и контрола на ракот базирана на наука, во САД и на меѓународно ниво.

Онкологија

Кенет В. Мерел, Д -р, М -р

Медицински директор

Експертиза

Онкологија на зрачење кај Mayo Clinic

Определување на кариерата

Подобрување на резултатите од ракот со нови пристапи кон терапија со зрачење и воспоставување програми за обука во Африка.

Онкологија

Кебеде Бегна, д -р

Медицински директор

Експертиза

Хематологија/Онкологија на Mayo Clinic

Определување на кариерата

Подобрување на грижата и контролата на ракот преку соработка (win-win), одржливо образование за рак и истражување во Африка.

Антимикробна управа
Онкологија

Миранда ранг, ААС

Координатор за администрација за образование

Експертиза

Експертиза во состаноци, извештаи и управување со проекти, следење на ажурирања на системот, веб дизајн и глобални односи со локални и меѓународни членови на проектниот тим.

Определување на кариерата

Работи заедно со извршниот директор и обезбедува директна поддршка за медицинските директори во Mayo Clinic.

Амилоидоза

Д -р Мори А. Гертц

Медицински директор

Експертиза

Хематолошки нарушувања; трансплантација на матични клетки за мултипен миелом и амилоидоза; Волденстом Макроглобулинемија кај Mayo Clinic

Амилоидоза

Д -р Марта Гроган

Медицински директор

Експертиза

Кардиологија, Амилоидоза кај Mayo Clinic

Антимикробна управа

Натан В. Каминс, Д-р

Медицински директор

Експертиза

Заразни болести кај Mayo Clinic

Придружете се на заедницата Глобални мостови!

Добијте ажурирања на проекти и можности за финансирање.